Bridge


Informatie

Wat is bridge, waarom is het zo de moeite waard en hoe kun je het leren? Kijk hier voor een korte introductie.

Wim Vrijmoet & Studiecentrum TROEF

Ruim twee jaar geleden is in Voorburg plotseling Wim Vrijmoet overleden. Wim was een heel goede vriend en een bijzonder mens. Hij was ook gedurende vele jaren de drijvende kracht binnen de bridgevereniging Studiecentrum en de initiator en hoofdredacteur van het blad Studiecentrum. Zie hier voor voor informatie over Troef en andere dingen die Wim heeft nagelaten.

Bridge boeken (en tijdschriften)

Het is natuurlijk het allerleukste om zelf te kunnen spelen, liefst gewoon aan tafel met kaarten in de handen of desnoods (Corona!) via Internet. Maar lezen over bridge is ook heel leuk. Ik heb dan ook een flinke verzameling boeken en tijdschriften en ik kan me vooral vermaken met het lezen van (heel) oude bridge tijdschriften vind ik. Ik ben dan ook altijd op zoek naar boeken of tijdschriften die ik nog niet heb. Een overzicht van wat ik in de kast heb staan, staat hier.

Victor Mollo - Bridge in the Menagerie

Wie kent niet de belevenissen van de Griffins aan de bridgetafel die door Victor Mollo aan ons zijn gepresenteerd? Zoals zoveel anderen heb ik zijn verhalen met veel plezier gelezen en nadat ik al die bundels meerdere keren gelezen had, leek het me leuk er nog een paar verhalen aan toe te voegen. Een voorbeeld van een verhaal dat ik heb uitgewerkt staat hier.© 2020 Koen Poppe
Email