Bridge

Een spannende en boeiende denksport

Bridge - een kennismaking


Bridge is een kaartspel en één van de meest gespeelde denksporten in de wereld. Je speelt samen met je bridgepartner tegen twee tegenstanders. Op elk spel probeer je met je partner meer slagen te maken dan de tegenstanders.

Afwisselend en sociaal


Een spel duurt ongeveer 7½ minuut en je speelt steeds tegen andere paren. Daarom is bridge een heel sociale activiteit waarbij je veel verschillende mensen ontmoet. Zodra je de regels kent, kun je het overal ter wereld tegen iederen spelen, want de spelregels zijn overal hetzelfde. Meer dan drie andere personen en een spel kaarten heb je niet nodig.
drive

Moeilijk?


Bridge heeft de naam moeilijk te zijn, maar de regels zijn in een uurtje wel te leren. Bij de cursus die we organiseren zorgen we ervoor dat je vanaf de eerste dag al in de praktijk aan de slag kunt. Natuurlijk kun daarna nog een boel meer opsteken over hoe je meer slagen kunt proberen te maken, hoe je het de tegenstanders moeilijk maakt en hoe je het beste met je bridgepartner kunt samenwerken. Wat dat betreft is wie beter wil worden nooit uitgeleerd, maar dat maakt het natuurlijk alleen maar uitdagender.
Cursusboek - Bridge in een flits

Leeftijd


In het wedstrijdbridge op topniveau, wereldwijd maar vooral in Nederland, zijn het meestal de jongeren (tussen de 18 en 40 jaar) die de dienst uitmaken. Maar je kunt bridge tot op hoge leeftijd spelen en de echte cracks handhaven zich ook op latere leeftijd in de top. Zo nam Benito Garozzo (een beroemde bridger en één van de beste kaarters ooit) in 1961 voor het eerst deel een wereldkampioenschap, maar was hij in 2017 – 90 jaar oud! – bij het wereldkampioenschap in Lyon plotseling opnieuw in het Italiaans team te vinden. En met een teamgenoot die met 18 jaar één van de jongste spelers ooit in het Italiaanse team was! Dat was natuurlijk wel een uitzondering, maar het is duidelijk dat bridgen veel mensen helpt om mentaal fit te blijven.
Benito Garozzo & Giovanni Donati

Geluk


Een kenmerk van alle kaartspelen is de geluksfactor die meespeelt en die bij andere denksporten niet aanwezig is. Dat maakt het spel boeiend en afwisselend. Maar het aantrekkelijke van bridge is, dat hoewel geluk een rol speelt, het niet van belang is of je goede of slechte kaarten krijgt. De kans om te winnen is afhankelijk van de vraag wat je met de mogelijkheden van die kaarten doet. Wie met slechte kaarten meer scoort dan met die kaarten verwacht mag worden, wint van degene die misschien wel meer punten haalt, maar dat alleen doet doordat hij betere kaarten had. Daardoor is ieder spel even interessant en kan het nooit saai worden. Hoe dat gaat – dat gaan we je allemaal in die cursus vertellen.

Cursus


Woensdag 11 september start ik in samenwerking met lunchroom Donker en blond en de Java bridgeclub een beginnerscursus. In 12 lessen leer je spelenderwijs bridge, dus vooral veel spelen met voldoende uitleg.
• de cursus bestaat uit 12 lessen (inclusief slotwedstrijd)
• gediplomeerd docent
• door de Nederlandse Bridge Bond ontwikkelde lesmethode
• aanmelding zonder bridge-partner mogelijk
• aanvang woensdagavond 19:30
• adres : lunchroom Donker & Blond – Javastraat 142 – Den Haag
• kosten € 100,- voor 12 lessen (inclusief cursusboek)

→ tijdelijk 15% korting
Klik hier om de flyer te downloadenVoor informatie stuur me een mailtje of bel even.
Koen Poppe
06 52474647
k.poppe@gmail.com